جزئیات پایش سلامت محصولات کشاورزی از مزرعه تا سفره به گزارش آقای هویج، رئیس اداره نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، از اجرای طرح های هوشمند برای ارتقاء سلامت محصولات کشاورزی و کاهش ریسک باقیمانده سموم اطلاع داد. به گزارش آقای هویج به نقل از ایفدانا، مریم کلبعلی، ضمن اشاره به اولویت های نظارتی در حوزه ایمنی غذا، اظهار داشت: شناسنامه دار کردن مزارع و باغات یکی از اقدامات کلیدی برای ردیابی، پایش و ارتقاء کیفیت محصولات کشاورزی است. با اجرای این طرح، اطلاعات در ارتباط با نوع محصول، نوع و میزان سم مصرفی، زمان مصرف و دوره کارنس ثبت می شود و امکان رهگیری محصولات از مزرعه تا سفره فراهم می گردد. وی ادامه داد: همزمان با اجرای این طرح، سامانه ای برای مدیریت هوشمند مصرف سموم کشاورزی درحال طراحی است که با هدف کاهش مصرف بی رویه و محدودسازی دسترسی به سموم غیر مجاز عمل خواهد نمود. این سامانه با نظارت دقیق، از ورود سموم خارج از ضوابط به چرخه تولید جلوگیری می کند. کلبعلی افزود: آموزش بهره برداران یکی از ارکان اصلی این برنامه ها است. کشاورزان در چارچوب دوره های آموزشی با اصول مصرف بهینه سموم، رعایت زمان برداشت و استانداردهای ایمنی محصول آشنا می شوند تا از ورود محصولات پُرریسک به بازار جلوگیری شود. وی ضمن اشاره به لزوم هماهنگی بین بخشی در اجرای موفق این طرح ها تاکید کرد: همکاری نزدیک با سازمان جهاد کشاورزی، سازمان ملی استاندارد و سایر دستگاههای نظارتی برای دستیابی به ایمنی پایدار محصولات غذایی ضروری می باشد. کلبعلی تصریح کرد: مجموعه این اقدامات بخشی از راهبرد کلان سازمان غذا و دارو در جهت صیانت از سلامت عمومی و ارتقاء امنیت غذایی کشور است و اهمیت بالای ی در کاهش مخاطرات ناشی از باقیمانده سموم ایفا می کند. منبع: mrhavij.ir 1404/04/10 11:17:40 5.0 / 5 139 تگهای خبر: آموزش , استاندارد , ایمنی , تولید این مطلب آقای هویج را می پسندید؟ (1) (0) X تازه ترین مطالب مرتبط اخطار طب ایرانی در رابطه با آلودگی هوا نگهداری نامناسب غذای نذری در هوای گرم بستر رشد باکتری ها است تاکید بر رعایت نکات بهداشتی در تهیه و توزیع غذای نذری شاه توت میوه ای ضد سرطان نظرات بینندگان در مورد این مطلب نظر شما در مورد این مطلب نام: ایمیل: نظر: سوال: = ۳ بعلاوه ۲