دلایل و درمان های لرز كردن

دلایل و درمان های لرز كردن آقای هویج: به هنگام سرما معمولا افراد برای گرم شدن آغاز به لرزیدن می كنند اما لرز می تواند علل دیگری هم داشته باشد كه بعضی از آنها ناشی از انواع بیماری هاست.


به گزارش آقای هویج به نقل از ایسنا، به هنگام سرما عضلات بدن برای تولید گرما، آغاز به انقباض و استراحت های مكرر می كند كه می تواند سبب لرز شود. لرز كردن حتی در هوای گرم و در صورت وزش نسیمی خنك یا نشستن در سایه طبیعی بوده و می تواند اتفاق افتد.
در این مقاله هشت مورد از دلایل لرز كه نیاز به رجوع پزشك دارند، توضیح داده شده است. چون كه علاوه بر احساس سرما، لرز كردن می تواند نشانه ای از بیماری های جسمی یا روحی باشد.
تب: به جز احساس سرما، شایع ترین دلیل لرز تب است كه پزشكان آن را دمای بالای ۳۸ درجه ای بدن بیمار تعریف می كند. تب معمولا به علت عفونت رخ می دهد اما التهاب یا واكنش های آلرژیك هم می توانند سبب افزایش های لرز بدن شود. قلب می تواند با سایر علایم آنفلوآنزا هم همراه شود اما در بعضی موارد تنها با لرز اتفاق می افتد. مصرف زیاد مایعات و داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی ( NSAKIDS) می تواند به كاهش دمای بدن كمك نماید. در صورتیكه تب با علایم دیگری همچون سفتی گردن، ضربان قلب بالا یا تنفس سطحی و كم عمق همراه شود باید ظرف كمتر از ۲۴ ساعت به پزشك مراجعه نمود اما در صورتیكه علایم دیگری بروز نكند تنها در صورتی رجوع به پزشك لزوم دارد كه تب بیشتر از سه روز ادامه یابد.
اختلالات جنبشی محرك ذهنی: برای برخی افراد، استرس یا عوامل سلامت روان می تواند سبب لرز و دیگر حركات غیرارادی شود. این وضعیت معمولا به علت اختلالات جنبشی محرك ذهنی كه می تواند بر هر بخش از بدن اثر بگذارد، رخ می دهد.
متخصص اعصاب و روان به هنگام تشخیص این اختلال امكان دارد به مشخصاتی همچون حركات ناگهانی بدون هشدار، خاطرات یك رویداد منجر به صدمه های روحی (تروما) كه حركات را شروع می كند، توقف این حركات در صورت پرت شدن حواس فرد و مسائل مربوط به سلامت روان مانند افسردگی، توجه كند. در این اختلال اغلب صدمه های مغزی یا عصبی وجود ندارد و تنها نوع پاسخ بدن به استرس به حساب می آید. پزشكان اغلب این اختلالات را با تلفیقی از روان درمانی و فیزیوتراپی درمان می كنند.
لرزهای بعد از بیهوشی: لرز می تواند بعد از هوشیاری فرد پس از مدتی بیهوشی رخ دهد. دمای بدن امكان دارد در طول یك عمل جراحی كاهش پیدا كند كه منجر به لرز كردن بعد از به هوش آمدن فرد می گردد. بیهوشی همینطور می تواند توانایی بدن برای تنظیم دما را تحت تاثیر قرار دهد. پزشكان معمولا دمای بدن افراد را بعد از به هوش آمدن بررسی نموده و در صورت نیاز مشكل لرز را با پتو یا بخاری حل می كنند.
ترس، هیجان یا استرس: احساسات شدید می تواند با افزایش آدرنالین در بدن باعث لرز یا تكان خوردن شود. آدرنالین هورمونی است كه در پاسخ به موقعیت جنگ و گریز در بدن تولید می گردد. لرز باید بعد از آنكه آدرنالین در بدن كاسته می شود، متوقف شود. لرز ناشی از لحظات بسیار هیجان انگیز یا ترسناك به ندرت در بدن رخ می دهد اما آدرنالین در افرادی كه استرس های مزمن را تجربه می كنند می تواند لرزیدن را تولید كند.
رعشه: ارتعاش و لرزش غیر ارادی بدن می تواند ناشی از نوعی بیماری عصبی مربوط به مغز به نام رعشه (لرزش اساسی بدن) باشد. این بیماری كه حدود ۱۰ میلیون نفر را در سراسر ایالات متحده تحت تاثیر قرار داده می تواند سبب تولید لرزش در دست ها، پاها، بدن و یا صدا شود. لرزش اساسی می تواند همینطور از علایم بیماری پاركینسون، اختلالی كه مغز را تحت تاثیر گذاشته و به تدریج پیشرفت می كند، باشد.
قند خون پایین: در صورتیكه فرد مدت طولانی آب و غذا نخورد، سطح گلوكز مغزش كاسته می شود كه می تواند سبب لرز شود. این وضعیت در افراد مبتلا به دیابت بعنوان هیپوگلوسمی شناخته شده و می تواند شدید باشد. این افراد باید قند خون خویش را به صورت مرتب بررسی كنند تا مانع كاهش سطح آن شوند.
اضطراب: اضطراب نوعی بیماری سلامت روان است كه می تواند علاوه بر ذهن بر بدن شخص هم تاثیر بگذارد. علایم فیزیكی اضطراب شامل حالت تهوع، افزایش ضربان قلب، لرز و تكان خوردن است. از درمان های اضطراب هم می توان به روان درمانی، مصرف دارو و تغییر سبك زندگی اشاره نمود. فعالیت هایی همچون ورزش كردن، گوش دادن به موسیقی و گذراندن وقت با خانواده و دوستان هم می تواند به مدیریت اضطراب كمك نماید.
سپتیسمی (گند خونی): گند خونی پاسخ منكوب كننده بدن به عفونت بوده و اغلب در ارتباط با عفونت های ریه، پوست، روده یا دستگاه ادراری اتفاق می افتد. یكی از علایم گند خونی لرز است. از علایم دیگر می توان به احساس سردرگمی، احساس عرق یا سرد و مرطوب بودن، درد، افزایش ضربان قلب و تنگی نفس اشاره نمود. گند خونی نوعی وضعیت اورژانسی بوده و افراد مبتلا به آن نیازمند به درمان فوری با آنتی بیوتیك در بیمارستان هستند.
لرز عموما موقت بوده و می توان با اقداماتی همچون نوشیدن مایعات فراوان و مصرف داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی، خوردن خوراكی هایی به منظور حفظ سطح قند خون، آرام نشستن در مكانی خلوت و تنفس آرام به منظور برگرداندن آرامش با آن مقابله نمود.
به گزارش سایت تخصصی مدیكال نیوز تودی، لرز می تواند در افراد مسن یا افراد مبتلا به بیماری های زمینه ای نشانه ای شدیدتر باشد، چون كه این افراد كمتر قادر به تنظیم دمای بدن خود هستند. تب هم سبب افزایش ضربان قلب و تنفس سریع تر شده كه می تواند در بیمارهای قلب و ریه جدی باشد.



1397/04/29
22:43:54
5.0 / 5
4485
تگهای خبر: بیمار , بیماری , پزشك , درمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۳
آقای هویج - رژیم غذایی لاغری

Mr.Havij
mrhavij.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آقای هویج محفوظ است

آقای هویج

رژیم غذایی لاغری