رییس مركز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت:
۹۰ درصد مردم هنوز به كرونا مبتلا نشده اند
به گزارش آقای هویج خوزستان رئیس مركز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت با اعلان اینكه در مقابله با كروناویروس سلاحی جز رعایت فاصله گذاری اجتماعی در دست نداریم، اظهار داشت: طبق آمار، در آلوده ترین شهرهای كشور در سخت ترین شرایط، كمتر از 10 درصد مردم به این عفونت مبتلا شدند، یعنی 90 درصد مردم هنوز به این ویروس مبتلا نشده اند.
دکتر محمدمهدی گویا، در حاشیه جلسه شورای سلامت و امنیت غذایی خوزستان که امروز شنبه (۱۳ اردیبهشت ماه) در استانداری خوزستان برگزار شد، اظهار نمود: حدود سه هفته است که وارد مرحله حمله به ویروس کرونا شده ایم. زمانی که همه گیری این ویروس آغاز شد، ما از سلامت مردم دفاع می کردیم، یعنی بیماری مراجعین به بیمارستان سریعا تشخیص داده می شد و درمان مورد نظر برای آنها انجام می شد.
به گزارش آقای هویج به نقل از ایسنا، وی ادامه داد: بیماری کووید- ۱۹ درمان قطعی و تاییدشده ای ندارد و واکسنی برای پیش گیری از مبتلاشدن این ویروس نیز وجود ندارد. حدود دو ماه، تمام استان های کشور درگیر دفاع از سلامت مردم در مقابل این ویروس بودند و خوشبختانه توانستند از سلامت مردم دفاع کنند.
گویا بیان کرد: این کار خیلی مشکل بود و بعضی از پرسنل و کادر بهداشتی و درمانی جان خودرا در این راه از دست دادند و همچنان بعضی از آنها درگیر این ویروس هستند و شرایط سلامت آنها به شدت به خطر افتاده است که باید برای این مساله اهمیت قائل شویم و بدانیم این سلامتی و حفظ جان آسان به دست نیامده است.
رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت اظهار داشت: هم اکنون ما مستقیما بیماریابی فعال را انجام می دهیم، یعنی بوسیله شبکه PHC (مراقبت های بهداشتی اولیه) مستقیما با مردم تماس برقرار می نماییم و وضعیت سلامت آنها را جویا می شویم. در صورتیکه فردی اعلام نماید دارای علائمی از این ویروس می باشد، بلافاصله همکاران بهداشتی ما نمونه برداری ها را انجام می دهند و در صورت مثبت بودن نتیجه آزمایش کروناویروس، اقدامات بعدی انجام می شود و در صورت لزوم، بعضی از این افراد تحت درمان قرار می گیرند.
وی بیان کرد: برمبنای پروتکل های وزارت بهداشت خصوصاً افراد مسن و کسانی که بیماری زمینه ای دارند، می توانند به صورت سرپایی و در منزل درمان شوند.
گویا افزود: با انجام صحیح این کار، تعداد کمتری به بیمارستان مراجعه می کنند و مراحل بیماریابی، ایزوله و درمان سریع تر انجام می شود. از تماس مبتلایان به کروناویروس با افراد دیگر نیز جلوگیری می شود و اجازه داده نمی گردد که افراد دیگری را مبتلا کنند و اساسا بیماری، سبک تر و کنترل شده تر خواهد بود.
وی اظهار داشت: در مرحله حمله به کرونا، افرادی که علایم کمی از مبتلاشدن به کروناویرس را دارند، شناسایی می شوند و اقدامات درمانی برای آنها انجام می شود. برای این کار دو شرط لازم است، نخست اینکه ممکنست افرادی که به کروناویروس مبتلا باشند، ظاهر سالم یا علایم کمی داشته باشند، اما این افراد باید باور کنند که ۱۴ روز در منزل بمانند تا دیگران را آلوده نکنند برای اینکه ممکنست فردی که آلوده می شود، به نوع شدید بیماری مبتلا شود و حتی جان خودرا از دست دهد.
رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت افزود: همکاران بهداشتی ما نیز وظیفه دارند در این ۱۴ روز بطور مستقیم و غیرمستقیم با این فرد و خانواده وی در تماس باشند و در صورتیکه حال عمومی بیمار تغییر کند، به بیمارستان اعزام و کارهای لازم برای وی صورت گیرد.
وی اظهار داشت: دومین مرحله نمونه گیری از اعضای خانواده فرد مبتلا به کروناویروس است. آنها نیز تحت مراقبت قرار می گیرند و اگر در این ۱۴ روز حیاتی، تشخیص داده شود که یکی از این افراد مبتلا به کروناویروس است و با ما همکاری خوبی داشته باشد، سریعا بیماری فروکش می کند و فرد دیگری به این ویروس مبتلا نمی گردد.
گویا بیان کرد: در این فاز شاید تعداد زیادی مبتلا به کروناویروس با علایم کم شناسایی شوند که این موضوع، بسیار اهمیت دارد برای اینکه طبق آمارها هر چه تعداد بیماران سرپایی بیشتری شناسایی شوند، آمار بستری و مرگ و میر کاهش پیدا می کند که این کاهش، رمز موفقیت ما است.
رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت اظهار داشت: هم اکنون برخی استانها در شرایط بسیار مطلوبی به سر می برند که شرط این وضعیت، رعایت پروتکل های بهداشتی بوده است. البته در بعضی جاها پروتکل های بهداشتی رعایت نشد و مردم از منزل خارج شدند.
گویا با اعلان اینکه شاید فردی که در ظاهر علامتی از بیماری نداشته باشد، سبب آلوده شدن دیگران شود، عنوان کرد: اگر مردم پروتکل های بهداشتی را رعایت نکنند، مطمئنا بیماری برمی گردد. طبق آمار، در آلوده ترین شهرهای کشور در سخت ترین شرایط، کمتر از ۱۰ درصد مردم به این عفونت مبتلا شدند، یعنی ۹۰ درصد مردم هنوز به این ویروس مبتلا نشده اند. بدین سبب نباید فکر نماییم که کار تمام شده و راحت از منزل خارج شویم یا به دید و بازدید برویم.
وی اظهار داشت: همه کارها باید با احتیاط صورت گیرد برای اینکه ما سلاحی جز رعایت فاصله گذاری اجتماعی در دست نداریم.
منبع: آقای هویج
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب