یافته محققان فرانسوی؛
ارتباط مصرف لبنیات و غذاهای چرب با بروز آكنه در بزرگسالان
آقای هویج: بگفته پژوهشگران، تغذیه مناسب مولفه مهم درمان بیماری آكنه است.
به گزارش آقای هویج به نقل از مهر، مطالعه بیش از ۲۴ هزار فرد بزرگسال فرانسوی نشان میدهد خوراک شیرین و چرب بویژه شیرشکلات، نوشیدنی های شیرین، محصولات لبنی و غذاهای چرب و شیرین، همگی احتمال بروز جوش صورت را بیشتر می کند.
دکتر «امیلی اسبیدیان»، سرپرست تیم تحقیق از بیمارستان موندور فرانسه، در این زمینه می گوید: «یافته ها از این فرضیه دفاع می کند که رژیم غذایی غربی که مملو از محصولات حیوانی و غذاهای چرب و قندی است، با بروز آکنه در بزرگسالی مرتبط می باشد.»
به گفته پژوهشگران، یکی از دلیلهای بروز آکنه ناشی از رژیم غذایی مملو از قند ایجاد تغییر در پویایی عادی هورمون های فرد است. این رژیم غذایی پرقند می توانند سبب افزایش انسولین شده و بر سایر هورمون ها تأثیر گذارد که منجر به بروز آکنه می شود.
در مطالعه جدید، به بررسی افراد بزرگسال پرداخته شد و فقط جوانان زیر ۱۸ سال مورد بررسی قرار نگرفتند. این مطالعه خیلی دقیق بود. هزاران شرکت کننده فرانسوی گزارش ۲۴ ساعته رژیم غذایی شأن را در طول یک دوره دو هفته ای ارائه کردند.
نتیجه نشان داد برخی مواد خوراکی نظیر لبنیات، مواد خوراکی چرب و شیرین، از محرک های احتمالی آکنه هستند.
البته مقدار مصرف هم بسیار مهم می باشد. بعنوان مثال، نوشیدن روزانه یک لیوان شیر احتمال آکنه را تا ۱۲ درصد و نوشیدن یک نوشیدنی قندی نظیر نوشابه گازدار این ریسک را تا ۱۸ درصد می افزاید.
اما نوشیدن ۵ لیوان نوشابه قندی یا شیر در روز به تریتب این احتمال را دو برابر یا ۷۶ درصد می افزاید.
همچنین یک وعده غذایی چرب نظیر برگرها یا شیرینی یعنی کوکی و دونات، احتمال آکنه را تا ۵۴ درصد می افزاید. نوشیدن شیرشکلات هم با افزایش ۲۸ درصدی ریسک بروز آکنه مرتبط می باشد.
یافته ها نشان داد مصرف غذاهای سالم تر نظیر سبزیجات، ماهی، و غذاهای گیاهی، با کاهش بروز آکنه در بزرگسالان مرتبط می باشد.
منبع: آقای هویج
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب