وزیر بهداشت؛

دسترسی به غذای سالم حق مردم است

دسترسی به غذای سالم حق مردم است به گزارش آقای هویج وزیر بهداشت، دسترسی به غذای سالم را از حقوق مردم دانست و وظیفه وزارت بهداشت را معرفی غذای سالم به مردم عنوان نمود.


به گزارش آقای هویج به نقل از مهر، بهرام عین اللهی، در مراسم روز جهانی غذا، ضمن تاکید بر اهمیت ایمنی مواد غذایی و ضرورت نظارت جدی سازمان غذا و دارو بر این موضوع، در عین حال چاقی را از چالش های امروز دنیا خواند و اظهار داشت: شدت و شیوع ویروس کرونا و همینطور مرگ و میر ناشی از آن در افراد چاق بیشتر است و این از صدمه های چاقی است. وی ادامه داد: وزارت بهداشت متولی اصلی سلامت مردم است و هدف اصلی این وزارت خانه ارتقای سلامت جامعه است و باید برنامه های عملیاتی مشخصی در این راستا تدوین کند تا بتواند سلامت جسمی و روانی مردم را تأمین کند. عین اللهی افزود: امروزه همه ایران را بعنوان یکی از کشورهای مهم در برنامه های استراتژیک منطقه و آسیای جنوب شرقی می شناسند و کشور ما توانمندی های زیادی در حوزه امنیت و مواد غذایی به عهده دارد تا از راه آن سلامت را برای مردم بوجود آورد. متولی این کار در کشور ما سازمان غذا و دارو است که در این سازمان مهم ترین مساله این است که نظارت بر ایمنی در زنجیره غذایی است. وزیر بهداشت اضافه کرد: نامگذاری این سازمان نشان دهنده اهمیت مبحث غذا برای وزارت بهداشت است. در این راستا بر مبنای مصوبات شورای عالی سلامت باید از تولید کنندگان، توزیع کنندگان، وارد کنندگان و مصرف کنندگان حمایت کرده و بر آنها نظارت داشته باشد؛ یعنی در یک زنجیره مواد غذایی از تولید تا مصرف، سازمان غذا و دارو وظیفه نظارت و مشاوره عالی دارد. دسترسی به غذای سالم از حقوق مردم است و وظیفه وزارت بهداشت معرفی غذای سالم به مردم است تا زندگی سالم داشته باشند. عین اللهی اشاره کرد: برای ایجاد ایمنی مواد غذایی باید حداقل آلودگی های بیولوژیکی، فیزیکی و شیمیایی مواد غذایی را در نظر بگیریم و سبب شویم حداقل صدمه به مردم برسد. یکی از مشکلاتی که امروزه در دنیا وجود دارد و بعد از آن که بیماریهای غیر واگیر بیشتر شد، مساله چاقی است که متأسفانه از عادات غلط غذایی شکل می گیرد و شرکت هایی به سبب منافع خود از این عادات غلط غذایی حمایت می کنند و سبب خیلی از بیماریهای غیر واگیر می شوند که هم سبب ایجاد هزینه گزاف در سیستم بهداشتی کشور شده و هم سبب ناتوانی مردم می شود و سازمان غذا و دارو باید به این امر ورود کند. وزیر بهداشت اضافه کرد: در شرایط پاندمی کرونا دیدیم افرادی که چاق بودند شدت و شیوع بیشتر بیماری را تجربه کردند و مرگ و میر هم در آنها بیشتر بود؛ اینها نشان دهنده صدمه های چاقی بود. مصرف قند، نمک و چربی بالا از مواردی است که سبب ایجاد مشکل می شود و غذا و دارو باید با تولید کنندگان مواد غذایی تعامل داشته باشد تا از میزان حداقلی اقلام یاد شده در تولیدات خود استفاده کنند. به جهت اینکه در این راستا فعال باشیم در این سازمان مسئولین خبره داریم که فعال می باشند. وی اظهار داشت: شرایط تحریم های ظالمانه در ایران یک حسن داشت و آن هم این بود که به مواد غذایی داخلی خود متمرکز شدیم و مصرف مواد غذایی داخلی را می توانیم بهتر کنترل نماییم. وزیر بهداشت با اشاره به تبلیغات محصولات غذایی مضر در رسانه ملی، اشاره کرد: به دنبال آن هستیم که صدا و سیما در جهت عدم تبلیغ محصولات غذایی مضر برای جامعه گام بردارد و مواد غذایی مضر را تبلیغ نکند. متأسفانه فعلا این تبلیغات مضر انجام می شود و لازم است اقدامات گسترده ای برای توقف تبلیغات محصولات غذایی مضر صورت بگیرد که با صدا و سیما مستقیماً مذاکره می نماییم و از راه شورای عالی سلامت هم پیگیر هستیم.


منبع:

1400/08/02
12:26:57
5.0 / 5
680
تگهای خبر: ایمنی , بهداشت , بیمار , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵
آقای هویج - رژیم غذایی لاغری

Mr.Havij
mrhavij.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آقای هویج محفوظ است

آقای هویج

رژیم غذایی لاغری