مطالعات نشان می دهد؛

رژیم غذایی پرفیبر ریسک سرطان کبد را زیاد می کند

رژیم غذایی پرفیبر ریسک سرطان کبد را زیاد می کند به گزارش آقای هویج، یک مطالعه جدید نشان داده است که بعضی از افراد امکان دارد برای کاهش خطر مبتلا شدن به سرطان کبد به مصرف کمتر فیبر تصفیه شده نیاز داشته باشند.



به گزارش آقای هویج به نقل از مهر به نقل از هلث لاین، سرطان کبد می تواند کُشنده باشد، اما کارشناسان هنوز درحال کار برای درک بهترین روش غربالگری و جلوگیری از سرطان کبد هستند.
داده های مطالعه اخیر نشان داده است که رژیم غذایی سرشار از فیبر فرآوری شده می تواند خطر ابتلاء به سرطان کبد را در بعضی افراد افزایش دهد.
محققان دریافتند خطر ابتلاء به سرطان کبد در بین موش هایی که دارای یک نقص مادرزادی خاص بودند، زمانی که رژیم غذایی غنی شده با فیبر قابل تخمیر مصرف می کردند، بسیار زیاد بود. خون این موش ها هم دارای اسید صفراوی بالایی بود.
بر همین اساس، محققان پیشنهاد می کنند که غربالگری سطح اسید صفراوی امکان دارد به پیشبینی خطر سرطان کبد کمک نماید. افرادی که سطح اسید صفراوی بالاتری دارند امکان دارد احتیاج به رعایت احتیاط در مصرف میزان غذاهای فرآوری شده غنی شده با فیبر داشته باشند.
فیبر کربوهیدراتی است که فواید سلامت خاصی را برای بدن فراهم می آورد اما کالری زیادی ندارد.
فیبر به صورت طبیعی در خیلی از میوه ها و سبزیجات وجود دارد.
فیبر قابل تخمیر به انواع فیبری اطلاق می شود که باکتری های روده می توانند آنها را تخمیر کرده و تجزیه کنند. در بعضی موارد، تولید کنندگان مواد غذایی فیبر قابل تخمیر را به غذاهای فرآوری شده اضافه می کنند.
بر اساس گزارش انجمن سرطان آمریکا، سرطان کبد سالانه عامل بیشتر از ۷۰۰ هزار مرگ در سرتاسر جهان است.
محققان موش هایی را بررسی کردند که نقص مادرزادی خاصی به نام شانت پورتوسیستمیک داشتند که بر جریان خون و تبادل بین کبد و بقیه بدن تاثیر می گذارد. خطر ابتلاء به سرطان کبد در این موش ها بیشتر بود.
هنگامی که موش های در معرض خطر از رژیم های غذایی غنی شده با فیبر قابل تخمیر استفاده کردند، خطر ابتلاء به سرطان کبد در آنها افزایش پیدا کرد. محققان این نظریه را مطرح نمودند که این شرایط می تواند به این علت باشد که رژیم غذایی فیبر قابل تخمیر به سرکوب سیستم ایمنی کمک می نماید.
علاوه بر این، موش ها سطوح بالایی از اسیدهای صفراوی در ارتباط با شانت های پورتوسیستمیک داشتند. کبد اسیدهای صفراوی را از کلسترول می سازد. اسیدهای صفراوی به هضم و جذب چربی کمک می کنند.
در حالی که مطالعه کامل شانت های پورتوسیستمیک در انسان دشوار بود، محققان می توانند سطح اسید صفراوی را بررسی نمایند. آنها سطح اسید صفراوی را در مردانی که به سرطان کبد مبتلا شده بودند بررسی کردند و این شرکت کنندگان را با افراد گروه کنترل که به سرطان کبد مبتلا نبودند، مقایسه کردند.
آنها دریافتند که سطح اسید صفراوی برای مردانی که در مراحل بعدی زندگی خود به سرطان کبد مبتلا شده اند، تقریبا دو برابر است. این نشان داده است که غربالگری این امر می تواند در پیشبینی سرطان کبد مفید باشد.

1401/07/17
10:45:11
5.0 / 5
282
تگهای خبر: ایمنی , تولید , چربی , خون
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۱
آقای هویج - رژیم غذایی لاغری

Mr.Havij
mrhavij.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آقای هویج محفوظ است

آقای هویج

رژیم غذایی لاغری