به بهانه دورهمی شب یلدا؛
مراقب آجیل خوری در طولانی ترین شب سال باشید
به گزارش آقای هویج خوردن آجیل در طولانی ترین شب سال، یكی از خصوصیت های دورهمی ایرانیان در شب یلدا است. اما، فراموش نكنیم كه از سلامت تنقلات مطمئن شویم.
به گزارش آقای هویج به نقل از مهر، خرید آجیل و تنقلات فله و باز علاوه بر آنكه قابل ردیابی نیست، می تواند شامل آلودگی های شیمیایی و میكروبی باشد. درج پروانه بهداشتی بر روی آجیل بسته بندی شده به این مفهوم است كه خاطر خریدار باید بابت این فاكتورها آسوده باشد. چون كه مواد اولیه وارد شده به كارخانجات از راه كارشناسان نظارتی قابل كنترل و ردیابی است و همینطور با عنایت به اجبار انجام انواع آزمایشات بر روی هر محصول میزان سموم و انواع آلودگی و تقلبات قابل تشخیص می باشد. از خرید پسته هایی كه پوست بسیار زرد و براق یا مغز قرمز رنگ شده دارند، خودداری كنید، دور تخمه های پررنگ را هم خط بكشید كه جز رنگ مصنوعی چیزی عایدتان نمی گردد. رنگ هایی كه برای رنگ كردن تخمه، بادام و غیره استفاده می شود، عمدتاً مجاز نمی باشد و گاهی حساسیت های شدیدی را در مصرف كننده بوجود می آورد. در تولید و تهیه آجیل های بسته بندی شده و دارای پروانه بهداشتی، از هیچ گونه رنگی استفاده نمی گردد و در صورت ضرورت هم از رنگ های طبیعی مانند زعفران و زردچوبه استفاده می نمایند. در هنگام خرید محصولات فله اخیرا آن توجه داشته باشید، آجیل تازه نباید هیچ گونه بوی نامطبوعی مانند بوی ماندگی، بوی تند و بوی ترشیدگی داشته باشد، به ظاهر آجیل خوب دقت كنید، وجود حفره یا كپك زدگی از نشانه های آجیل كهنه است. مصرف آجیل های كهنه و آلوده به مقدار اندك سبب بروز مسمومیت و به مقدار زیاد سبب بروز سرطان می شود. مغز گردو نسبت به آفات انباری و كپك ها بسیار حساس است و در اثر نگهداری در شرایط نامناسب به سرعت آلوده می شود. بنابراین، از مصرف آنها باید جداً خودداری كنید. مغز گردوی كهنه دارای طعم نامطبوع و صابون مانندی خواهد بود كه مصرف آن عوارض مختلفی به بار می آورد. تلاش در خرید تازه ترین مواد غذایی داشته باشید. ایده آل ترین روش ممكن، خرید محصولاتی است كه در داخل كشور تهیه می شوند و زمان چندانی برای انتقال و توزیع آنها سپری نمی گردد. این امر بخصوص در مورد آجیل ها بسیار حایز اهمیت است. دانه ها و آجیل ها را برای مدت زمان طولانی نگهداری نكنید. تلاش كنید آنها را به صورت ایده آل در عرض یك تا دو ماه مصرف كنید. برای پیشگیری از رشد كپك ها و قارچ ها در دانه ها، ذرت و آجیل آنها را در مكان های خشك و سرد ذخیره كنید.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب