محققان پی بردند؛
نقش باكتری های موجود در شیر با خطر مبتلا شدن به آرتروز روماتوئید
آقای هویج: مطالعه جدید نشان داده است ممكن است باكتری های موجود در شیر آغازگر بیماری آرتروز روماتوئید باشند.
به گزارش آقای هویج به نقل از مهر، همواره مصرف شیر به علت میزان بالا كلسیم با بهبود سلامت استخوان ها و تراكم استخوان همراه بوده است.
اما اكنون محققان دانشگاه سنترال فلوریدا پی برده اند مجموعه ای از باكتری های موجود در شیر ممكن است آغازگر مبتلا شدن به آرتروز روماتوئید در افرادی باشد كه به لحاظ ژنتیكی مستعد این بیماری هستند.
آرتروز روماتوئید یك بیماری التهابی و خودایمنی است كه باعث می گردد سیستم ایمنی به مفاصل، ماهیچه ها، استخوان ها و اندام فرد حمله كند.
معمولا بیماران با درد و تغییرشكل استخوان ها عموما در دست و پاها روبرو هستند. این بیماری ممكن است در هر سنی روی دهد اما شروع آن عموما بین سنین ۴۰ تا ۶۰ سال است و شیوع آن در زنان سه برابر بیشتر است.
در این مطالعه رابطه بین آرتروز روماتوئید و زیرگونه MAP (Mycobacterium avium paratuberculosis) مشخص شده است. انسان ممكن است با مصرف شیر، گوشت گوساله و كودهای حیوانی بدست آمده از مدفوع گاو در تماس با این باكتری قرار گیرند.
مطالعه شامل ۱۰۰ بیمار داوطلب بود. حدود ۸۰ درصد بیماران مبتلا به آرتروز روماتوئید دارای جهش در ژن PTPN۲/۲۲ و ۴۰ درصد از لحاظ آزمایش MAP، مثبت بودند.
صالح ناصر، عضو تیم تحقیق، در این باره می گوید: «ما معتقدیم كه افراد متولدشده با این جهش ژنی كه بعدها به خاطر مصرف شیر یا گوشت آلوده در معرض MAP قرار می گیرند با ریسك بالا مبتلا شدن به آرتروز روماتوئید مواجهند.»
به گفته وی، فهم نقش MAP در مبتلا شدن به این بیماری می تواند به معنای درمان موثرتر این بیماری باشد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب